Wat je moet weten over ModelWeb

Wat je moet weten over ModelWeb

Hoe kun je broadcasten?

Wat je moet weten over ModelWeb
20 mei 2021

Je zult je natuurlijk afvragen hoe modellen de mogelijkheid krijgen om cam shows uit te zenden. Maken ze gebruik van een programma, een applicatie of? Het antwoord op deze vraag wordt in dit artikel gegeven. De Model Web Broadcaster of "ModelWeb" is een webgebaseerde applicatie waarmee modellen via de webbrowser hun cam shows kunnen uitzenden op MyFreeCams.com. Alle modellen moeten zijn aangemeld bij ModelWeb om uit te kunnen zenden op MyFreeCams, zelfs als ze een External Broadcasting-applicatie (OBS) gebruiken. Alle uitzend methoden ondersteunen privé-, groeps- en clubshows voor zowel desktop- als mobiele kijkers.

Lees hier meer over: Hoe word je MyFreeCams camgirl?

WebRTC

Je kunt als model hierbij met hoge kwaliteit en lage latentie rechtstreeks vanuit je browser (Model Web Broadcaster) streamen zonder extra software. De latentie is hierbij <2 seconden voor zowel desktop- als mobiele kijkers bij gebruik van de WebRTC-speler. Een bekabelde Ethernet-verbinding, geen WiFi, wordt in dit geval sterk aanbevolen.

Externe omroep

De Externe RTMP-omroepen bieden realtime tools aan modellen voor video mixing, overgangen, overlays, effecten, audio gereedschappen en meer. RTMP is daarbij het meest gebruikte protocol voor het streamen van live video van de uitzender naar de server. Je kunt naadloos streamen in gratis chat- en privé- / groeps- / clubshows op MyFreeCams met behulp van een externe RTMP-omroep zonder dat je hoeft te stoppen met uitzenden wanneer je tussen showtypes schakelt. Dit is ook de beste manier om MFC Alerts en de CharlesBot OBS-widgets te gebruiken. Deze uitzend methode wordt aanbevolen voor modellen met wifi of met een suboptimale internetverbinding (bijv. Op reis). Als je verder goede resultaten had met Flash, maar niet met WebRTC, is deze uitzendoptie de optimale keuze. In ieder geval wordt voor de beste resultaten altijd een bekabelde Ethernet-verbinding aanbevolen. Enkele andere externe omroep softwares zijn OBS, SplitCam, XSplit, Wirecast en ManyCam. 

Sidekick

Als model heb je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de pas uitgebrachte Sidekick optie. Deze is een OBS-uitzend plugin, die een hoogwaardige stream met ultra lage latentie levert aan MFC met behulp van WebRTC. Deze plug- in heeft een lagere latentie en een gelijke of zelfs iets betere videokwaliteit in vergelijking met normale OBS (RTMP). De latentie is <2 seconden voor zowel desktop- als mobiele kijkers bij gebruik van de WebRTC-speler en is beschikbaar voor zowel windows als mac gebruikers. Na de installatie van Sidekick kan je OBS nog steeds gebruiken om op de normale manier uit te zenden (RTMP) door over te schakelen naar een ander OBS-profiel. Een bekabelde Ethernet-verbinding, geen WIFI, wordt in dit geval ook sterk aanbevolen.

Je kunt hiervan gebruik maken door in te loggen op de site via https://www.myfreecams.com/modelweb/ 

Je logt in met je gebruikelijke gebruikersnaam en wachtwoord en je kunt rechtstreeks vanuit je webbrowser uitzenden. Zorg ervoor, dat je niet al bent aangemeld bij MyFreeCams. Klik dan vervolgens  op de link "Klik om online te gaan" onder het video voorbeeld scherm aan de linkerkant om te beginnen met uitzenden. 

Je hebt verder ook de mogelijkheid om een bureaublad toe te voegen. Voor het gemak is het van belang om een bladwijzer te maken voor de ModelWeb-webpagina en deze als pictogram aan je bureaublad toe te voegen, zodat je deze gemakkelijk met één klik kunt openen. De eenvoudigste manier om dat te doen, wordt weergegeven in de afbeelding aan je rechterkant. Sleep het pictogram links van het URL-adres naar je bureaublad en er verschijnt een nieuw pictogram.

Computervereisten

Elke moderne laptop of desktopcomputer zal deze applicatie correct uitvoeren. Het gebruik van zeer oude computers of goedkope "netbooks" kan echter tot trage prestaties leiden. De Schermgrootte van je laptop of desktop moet minimaal 12 inch zijn, echter is 15 inch of groter zeer ideaal. De processorsnelheid moet 1,7 Ghz of hoger zijn en je RAM- geheugen minimaal 2GB, echter wordt 4GB of meer aanbevolen. Vermijd verder alle apparaten met processors als "Intel Atom", "Intel Celeron" of een "AMD" –processor, die begint met een "C" of "E" (bijv. C-30, E-450). Alle moderne Apple / Mac-laptops en -desktops voldoen gelukkig aan de bovengenoemde minima. 

Telefoons en tablets

Als je de uitzendoptie WebRTC gebruikt, zou je moeten kunnen uitzenden vanaf Android- en Apple-apparaten. De Model Web Broadcaster is nog niet geoptimaliseerd voor streaming vanaf telefoons of tablets, maar de beheerders van de sit werken er wel aan om deze ervaring in de toekomst te verbeteren.

Ondersteunde webbrowsers

Er zijn enkele browsers welke zeer ideaal zijn om te gebruiken en anderen welke je liever niet kunt gebruiken om toegang te krijgen tot deze applicatie en de minimaal vereiste versie. Als je een oudere versie hebt, download dan gratis de nieuwste versie van je webbrowser. Google Chrome is een van de beste browsers welke gebruikt kan worden en wordt ook ten zeerste aanbevolen. Je kunt ook gebruik maken van Safari, Firefox of Opera. Internet Explorer werkt niet en wordt ook ten strengste afgeraden. 

Als model dien je dus niet alleen rekening te houden met het hebben van een goede desktop of laptop, een goede internetverbinding, een goede camera en een microfoon, maar je dient vooral apparatuur te hebben, die de plug-ins van de site ondersteunen om daarmede optimaal uit te kunnen zenden. Verder is het te allen tijde sterk aan te bevelen om gebruik te maken van een bekabelde internetverbinding om bij het streamen de beste beeld- en geluidskwaliteit te hebben. Je volgers en kijkers zullen dit appreciëren en zeker in de toekomst wederom je cam shows bezoeken, vooral als je cam shows als zeer interessant ervaren worden.  

Meld je aan als model!

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden